sobota, 19. april 2014

Dijaki prvič na Irsko

Po Cipru in Italiji bodo dijaki (dijakinje) Gimnazije in veterinarske šole delovno spoznali še Irsko. V sodelovnju s St.John's College iz mesta Cork bomo izvedli 14-dnevno prakso na veterinarskih klinikah v mestu in njegovi bližini.
Tokrat bo delo potekalo malo drugače. Če so pri prejšnjih delovnih praksah dijaki delali v dvojicah oziroma v skupini, bo tokratno delo potekalo individualno: torej vsaka dijakinja bo opravljala prakso na drugi kliniki, to pomeni, da bo 8 ur vpeta v resno delo na priznani kliniki in bo odvisna od svojega strokovnega znanja, iznajdljiosti, prilagodljivosti ter se bo  prisiljena sporazumevati v angleščini, če bo želela "preživeli".

Maj predstavimo še ekipo: iz 3V Manca Grden, 3.VE Špela Krvina in iz 3.VT Mojca Šepec. Da bodo stvari potekale gladko, bo pripomogel še Bogdan Zdovc.

Na pot se bomo odpravili v ponedeljek, 21 aprila  v zgodnjih urah s kombijem do Benetk in od tam z letalom do Dublina, kamor bomo prispeli okoli poldneva. Pot bomo nadaljevali z avtobusom in  po triurni vožnji naj bi prispeli v Cork, kjer imamo rezervirane sobe v apartmaju. 
Toliko za začetek, prilagamo sliko mesta, ki je drugo največje v Republiki Irski.



Ni komentarjev:

Objavite komentar