ponedeljek, 21. april 2014

1. dan - gremo na pot

 Tako, pa smo pričakali dan odhoda. Zgodaj smo morali vstati in kombi nas je pobiral od Ljubljane do Loma, da smo se vsi zbrali. Na letališču v Benetkah se je začela dolgotrajna procedura pred vkrcanjem, čakanje za oddajo prtjage, čakanje za pregled potovalne dokumentacije, čakanje pred pregledom prtjage, čakanje pred vkrcanjem...... Za Špelo je bil to prvi polet z letalom, zato smo jo poskusili med vsem tem čakanjem prestrašiti, kako grozno je med poletom, vendar se ni dala in je pogumno zakorakala po stopnicah v letalo. Nad nami je bila jasnina, pod nami pa večinoma megla. In kako na današnji velikonočni ponedeljek spoznaš Slovenca na letalu? Enostavno: je potico. In kar nekaj jih je bilo.
Pred Rokavskim prelivom se je vendarle zjasnilo in preleteli smo Anglijo ter se spustili na Dublinsko letališče. Že iz letala smo med spuščanjem videli značilnosti Irske: močno zelene travnike, ovce in golf igrišča.

 Po pristanku je sledila triurna vožnja do Corka, kjer nas je čakalo prvo presenečenje: dijaki na en konec mesta, profesor na drugega (baje je bila to želja dijakov, ki ne marajo nadzora, in so jo v tajnosti sporočili v Cork). Kljub temu smo se družno odpravili v center mesta, kjer smo odkrivali še druge znamenitosti Irske, ki pa niso za v javnost (le kdo je to slikal?).  Za večerjo smo si privoščili tipično jed fish and chips, vendar brez ribe.


Kaj kmalu smo se odpravili proti sobam, kajti jutri nas čaka resno delo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar