četrtek, 24. april 2014

4. dan: Kaj je na Irskem drugače





Otočani, tako Angleži kot Irci, so v mnogih stvareh posebni. Verjetno vsi veste, da vozijo po "napačni strani ceste". Zato so tudi avtomobili prirejeni tako, da imajo volan na desni, namesto na levi. Najprej imaš težave, da se navadiš, da kot sovoznik na primer ne sedeš na desno in ugotoviš, da si za volanom. Potem te zagrabi panika, ko voznik v krožišču zavije na levo, pa ugotoviš, da je tako pri njih prav. Tudi sistem semaforjev je drugačen. Pri nas se isti smeri prižge zelena tako za vozila kot za pešce. Na Irskem pa ne, najprej se prižigajo zelene za avtomobile v določenih smereh, potem pa imajo vsi avtomobili rdečo, prižge pa se zelena za pešce okrog in okrog križišča.

To, da imajo umivalniki posebej pipo za hladno in toplo vodo, povzroča  težave. Topla je prevroča za umivanje, hladna prehladna in ne veš, kako bi  to uskladil. Najbolje bi bilo, da bi vodo ustrezne temperature nalil v umivalnik in si tam umil roke.
 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRI7tvnpxIBj_epEiw1vueuRMgv1Ld-hfGI9HWBDbwHw1mrzTFd
 In takšne umivalnike imajo tako stare kot nove hiše, npr. klinika, ki je bila dokončana šele pred dvema mesecema.
Avtobusi imajo samo ena vrata pri vozniku, ne predstavljamo si, kako potniki vstopajo in hkrati izstopajo pri istih vratih, kadar je gneča.  Za to je potrebna potrpežljivost in večja strpnost, kot jo imamo mi. So pa vsi zelo prijazni, na avtobusni postaji te takoj ogovorijo, če čakata smo eden ali dva.

Na slike Špele boste še malo počakali, danes prilagamo sliko smejoče Mance, ki je uspešno asistirala pri operaciji piometre. Za nepoznavalce naj povemo, da na sliki niso krvavice pri kolinah, temveč z gnojem napolnjena maternica, ki jo je zato potrebno odstraniti..


Bogdan pa je spoznaval trdo delo veterinarjev na terenu in lepote irske pokrajine.
 
  Prikazan je element photo 3.JPGPrikazan je element photo 4.JPG



Ni komentarjev:

Objavite komentar